loading server time...

Extras din Regulamentul privind Organizarea si Administrarea Pariurilor in Cota Fixa

Participarea la concursul de pariuri in cota fixa presupune acceptarea deplina si neconditionata de catre participanti a prevederilor legilor in vigoare, a prevederilor Regulamentului privind organizarea si administrarea pariurilor si regulilor si conditiilor speciale publicate in Programul de pariuri.


Pariurile in cota fixa pot avea loc dupa publicarea Programului, care are o perioada specifica de valabilitate.


La pariurile in cota fixa, castigurile sunt cunoscute in momentul validarii pariului, iar cotele initiale se pot modifica fara a influenta, insa, pariurile deja inregistrate.


Pariurile sunt acceptate numai in perioada de valabilitate a Programului, pana la data si ora de incepere a primului eveniment ales de jucator, asa cum sunt inregistrate acestea (data si ora) in Sistemul Central.


Pariurile in cota fixa sunt oferite cu cote predeterminate pentru fiecare selectie, in mod separat, sau ca un intreg pentru fiecare combinatie aleasa de jucator. In cazul cotelor oferite separat pentru fiecare eveniment, cota unei variante este egala cu produsul cotelor tuturor evenimentelor din varianta respectiva. Cotele sunt prezentate in format zecimal cu doua zecimale. C.N.L.R. are dreptul sa schimbe cotele in orice moment. Cotele initiale sunt publicate in Program.


Daca un jucator prezinta un bilet de pariu cu o suma totala de pariere mai mare decat suma maxima admisa pentru pariu, fixata de C.N.L.R., se va aplica o procedura speciala, de "Negociere a pariurilor Mari", prin care persoana responsabila cu acceptarea "Mizelor Mari" are posibilitatea de a modifica, de comun acord cu jucatorul, pronosticurile initiale ale acestuia. Acordul final este certificat de validarea pariului de catre Sistemul Central.


Anularea chitantei de pariu poate fi efectuata in interval de timp de maxim 5 minute de la validarea chitantei, dar nu mai tarziu de inceperea primului eveniment si numai de la acelasi terminal la care a fost validata.


Atunci cand o chitanta de pariu este anulata, toate combinatiile existente pe aceasta chitanta sunt, de asemenea, anulate, iar suma platita pentru eliberarea acestei chitante este rambursata pariorului.


Stabilirea pronosticurilor exacte alese de jucator se bazeaza pe rezultatele oficiale anuntate de C.N.L.R. la punctele de vanzare, pentru toate evenimentele din Program care sunt organizate in conformitate cu regulile si regulamentele oficiale ale jocului.


O varianta este castigatoare atunci cand toate pronosticurile pentru evenimentele selectate sunt corecte. In acest caz, jucatorului ii este platit un castig egal cu valoarea variantei inmultita cu toate cotele pronosticurilor cuprinse in varianta respectiva, valabile in momentul validarii pariului.


In caz de pierdere, distrugere completa sau partiala a chitantei de pariu sau, in general, cand nu este posibil sa se recupereze chitanta castigatoare, C.N.L.R. isi declina orice responsabilitate in ceea ce priveste plata castigurilor sau a altor forme de compensare.


Castigurile si rambursarile se efectueaza in termen de 60 de zile, incepand de la data de sfarsit a concursului, tiparita pe chitanta de pariu. Dupa expirarea termenului de 60 de zile, participantul castigator pierde dreptul de a mai obtine castigul.


Rezultatele meciurilor anuntate oficial de catre C.N.L.R. vor fi considerate rezultatele finale. Acestea se bazeaza pe rezultatul final realizat in perioada de timp regulamentara a meciului. Exista cazuri in care rezultatul final poate fi cel stabilit dupa prelungiri sau dupa ce se inscrie un "gol de aur" sau dupa lovituri de departajare (penalty). Aceste situatii vor fi anuntate prin Program.


Daca un meci este anulat sau amanat pentru mai mult de o zi, dupa data oficiala de desfasurare mentionata in Program (in timp local), sau daca un meci a fost suspendat inainte de inceputul celei de-a doua reprize si timpul ramas de la suspendare pana la sfarsitul meciului nu a fost jucat in timpul zilei urmatoare datei mentionate in Program (in timp local), sau daca exista schimbari sau inlocuiri cu privire la echipa gazda si/sau echipa oaspete, sau exista o schimbare a adversarilor dupa ce Programul a fost publicat, in toate aceste situatii pariurile jucatorilor asupra rezultatelor finale vor fi acceptate, dar cota acordata pentru meciul respectiv va fi 1 (unu). In aceste cazuri, variantele care au minimum doua pronosticuri sau unul (daca acesta poate fi jucat ca "singur") raman valide. Variantele de pariu care nu indeplinesc aceste cerinte nu participa la joc si suma platita pentru ele va fi rambursata jucatorilor dupa ce toate meciurile pe care jucatorul a pariat s-au incheiat.


Daca un meci este intrerupt in timpul celei de a doua reprize a meciului si restul meciului nu este jucat in ziua urmatoare datei oficiale de desfasurare mentionate in Program (in timp local), atunci rezultatul din momentul intreruperii va fi considerat rezultatul final.


Daca un meci este intrerupt, apoi este reluat si finalizat in decurs de o zi calendaristica de la data mentionata oficial in Program (in timp local), atunci rezultatul valid va fi rezultatul final al meciului.


Daca un meci incepe mai devreme, adica inainte de limita de timp programata pentru acceptarea pariului, variantele de pariu care contin acest meci si care au fost introduse dupa noua ora de incepere a meciului, vor fi acceptate, dar cota pentru acel meci va fi 1 (unu). In aceste cazuri, variantele care au cel putin doua pronosticuri, sau unul (daca acesta poate fi jucat ca "singur") raman valide. Variantele care nu indeplinesc cerintele mentionate nu participa la joc si suma platita pentru ele va fi rambursata jucatorilor dupa ce toate meciurile pentru care jucatorul a plasat pariuri s-au incheiat.


In anumite situatii particulare, cand C.N.L.R. considera ca exista motive speciale pentru aceasta, anumitor pariuri prezente in oferta li se poate acorda cota 1 (unu). Acest lucru face parte din drepturile exclusive ale C.N.L.R.


Primul gol marcat este cel inscris in timpul celor 90 de minute regulamentare de joc, inclusiv timpul adaugat de arbitru datorita intreruperilor meciului. Prelungirile si loviturile de penalty nu conteaza pentru aceste pariuri.


Pariurilor pentru marcatorii primului gol care nu au evoluat in meci sau au fost introdusi in timpul meciului (ca inlocuitori pentru alti jucatori), dupa ce primul gol a fost marcat, li se vor acorda cota 1 (unu).


Daca primul gol este un "autogol", acesta nu este luat in considerare ca un prim gol marcat. O exceptie exista in cazurile cand cotele sunt oferite pentru primul autogol marcat. Cand exista controverse asupra marcatorului primului gol sau daca acest prim gol este un autogol, va fi considerat drept marcator jucatorul anuntat oficial de catre organizatorul meciului.


Numarul total al golurilor inscrise intr-un meci de fotbal, este suma golurilor marcate de ambele echipe, oficial anuntate de C.N.L.R. si bazandu-se pe rezultatul realizat la sfarsitul timpului regulamentar de joc.


Determinarea castigatorului competitiei sau a castigatorului semi-finalei sau a castigatorului unei anumite runde a unei competitii este in conformitate cu regulile de organizare ale competitiei.


Pariurile primite pentru o echipa care, dintr-un motiv oarecare, este descalificata sau retrasa din competitie, nu pot fi pariuri castigatoare, daca in Program nu se mentioneaza altfel.


Pariurilor primite pentru o echipa care, dintr-un motiv oarecare, nu a participat in competitie, li se va acorda cota 1 (unu).


In cazul in care competitia este anulata dintr-un motiv oarecare, toate pariurile vor primi cota 1 (unu).


Pentru determinarea perechii de echipe din finala unei competitii forbalistice, decizia este in conformitate cu regulile stabilite de organizatorul competitiei. Nu se tine seama de modul cum aceste echipe ajung in finala; ele se pot califica si dupa lovituri de departajare.


Cand se determina golgeterul unei competitii fotbalistice, golurile marcate in prelungirile meciurilor sunt luate in considerare, in vreme ce golurile marcate prin lovituri de departajare nu sunt luate in considerare.


Pariurile primite pentru jucatorii de fotbal care nu au participat la competitie nu sunt luate in considerare ca fiind castigatoare.


Daca competitia a fost anulata, toate pronosticurile pentru golgeteri vor primi cota 1 (unu).


Daca exista doi sau mai multi jucatori care au marcat acelasi numar de goluri si sunt considerati golgeteri ai competitiei respective, cotele aferente lor sunt ajustate prin impartire la numarul total al golgeterilor.


Golurile marcate intr-un meci care a fost suspendat vor fi luate in considerare pentru stabilirea golgeterilor competitiei numai daca meciul este incheiat in aceeasi zi sau in oricare alta zi de la data programarii, fiind continuat de la momentul suspendarii lui (nu rejucat). Golurile marcate in continuarea acestui meci vor fi fi luate in considerare pentru stabilirea golgeterilor competitiei respective.


Pariurile primite pentru jucatorii de fotbal a caror echipa a fost descalificata din competitie, vor primi cota 1 (unu).


Variantele de pariu care contin pronosticuri ale pilotilor castigatori in cursa de Grand Prix a Formulei Unu, si care au fost introduse dupa ce cursa a inceput, vor fi acceptate dar cota pentru acel eveniment va fi 1 (unu). In aceste cazuri variantelor care au cel putin doua pronosticuri sau unul (daca acesta poate fi jucat ca "singur") raman valide. Variantele care nu indeplinesc cerintele mentionate nu participa si suma platita pentru ele va fi rambursata jucatorilor dupa ce toate evenimentele la care acestia au plasat pariuri s-au incheiat. .


Pozitiile de final ale pilotilor sunt pozitiile care sunt valabile in timpul ceremoniei de acordare a premiilor sau, daca dintr-un anumit motiv ceremonia de premiere nu are loc, clasamentul oficial va fi stabilit pe baza raportului anuntat de catre organizatori. In cazul in care exista mai multi piloti care ocupa primul loc (mai multi castigatori), atunci cotele aferente acestora vor fi impartite la numarul de castigatori. Dupa ceremonia de acordare a premiilor sau anuntarea clasamentului oficial final, orice schimbare care poate aparea nu se va lua in considerare. Un exemplu, fara a ne limita doar la acesta, este decizia de descalificare a unui pilot, care poate schimba clasamentul final.


Pariurile primite pe un pilot care, dintr-un anumit motiv nu a participat la sesiunea de calificari (care stabileste locul in grila de start), vor primi cota 1 (unu).


Pariurile primite pentru orice pilot care a participat la sesiunea de calificari (care stabileste locul in grila de start) dar, dintr-un motiv oarecare nu a participat la cursa, nu vor fi considerate castigatoare.
In cazul in care cursa este anulata, amanata sau suspendata si nu are loc in timp de 36 de ore, tuturor pronosticurilor jucatorilor cu privire la acest pariu li se vor acorda cota 1 (unu), daca nu este mentionat altfel in Program.


Variantele de pariu care contin pronosticuri ale pilotilor clasati pe primul si al doilea loc si care au fost introduse dupa ce cursa a inceput, vor fi acceptate dar cota pentru acel eveniment va fi 1 (unu). In aceste cazuri variantele care au cel putin doua pronosticuri sau unul (daca acesta poate fi jucat ca "singur") raman valide. Variantele care nu indeplinesc cerintele mentionate nu participa si suma platita pentru ele va fi rambursata jucatorilor dupa ce toate evenimentele la care acestia au plasat pariuri, s-au incheiat.


Pilotii sau echipele de Formula 1 castigatoare sunt cele anuntate oficial de catre organizatori indiferent de modul de determinare a pozitiei castigatoare.


Pariurile plasate pe un pilot sau echipa care, dintr-un anumit motiv, a fost descalificat sau retras din competitie, nu sunt pariuri castigatoare, daca nu este mentionat altfel in Program.


Pariurile plasate pentru oricare pilot sau echipa care dintr-un motiv oarecare nu a participat la competitie, vor primi cota 1 (unu).


In cazul in care Campionatul este anulat, toate pariurile vor primi cota 1.


Aceleasi prevederi se aplica si celorlalte tipuri de jocuri.


Regulamentul privind organizarea si administrarea pariurilor poate fi consultat in orice agentie C.N.L.R. S.A.

DESCARCARE REGULAMENT